12 Temmuz 2007 Perşembe

İTALYA - VENEDİK

İTALYA - VENEDİK GONDOL SEFASI - (Yıl-1990)
Dünya üzerinde görebileceğiniz en sihirli mekanlardan birisi; hayaller ve aşıklar şehri Venedik. Denizin ortasına kondurulmuş muhteşem yapılardan oluşan ve üzerinden geçen yüzyıllardan etkilenmeden günümüze gelen bu güzel şehir, insanın görmeden ve içinde yaşayıp o nemli havasını solumadan gözünde canlandırabileceği bir yer değil.Kuzey İtalya’nın doğusunda Adriyatik denizi kıyılarında karaya 4 kilometre uzunluğunda kara ve demir yolu köprüsü ile bağlanan, yaklaşık 118 adacık üzerine kurulu bir ada şehri olan Venedik’te adacıkları birbirinden ayıran 170 kanal ve birbirine bağlayan 400 köprü bulunur. Venedik’te yaşayanların %50’den fazlası geçimlerini turizmden sağlıyor. Bugüne kadar ki rekor ise bir günde 150.000 turist. Venedik’te fiyatlar İtalya’nın geneline göre %10 daha pahalısının sebebi de bu kadar turistik olması ve herşeyin deniz yoluyla taşınması.
ISTANBUL-ATATURK Havalimanindan yaklasik 2-Saat 30-Dakikalik bir ucusla VENEDiK Hava Limanina variyorsunuz…Kullanilan hava sahasi Bulgaristan-Bosna-Hersek-Hirvatistan-Adriyatik denizi ve ITALYA-VENEDiK….
ISTANBUL-VENEDiK Karayolu ile gidilecek olursa, gumruk kapilarinida hesaba alirsaniz,yaklasik 40-48-Saat yani yaklasik 1,5 veya 2-Gun surebilir…(Yolda verilen mola ve istirahatler dahil…!)
Saygilarimla,
NECiP KONi - ADANA / TR

Hiç yorum yok: